ACTIVITAT 6: EL MISTERI DELS ELECTRODOMÈSTICS. MUSEU EN QUARENTENA, EL MEQ

Benvinguts al Museu En Quarentena, el MEQ

Cada dilluns i cada dimecres, aniré penjant activitats que podeu fer a casa, amb els germans, sols o amb els pares, tothom hi és benvingut!

Recordeu que podeu triar i remenar per fer l’activitat que més us engresqui i que sigueu del curs que sigueu, hi podeu participar.

Per fer una bona catalogació de tot el que aneu fent, envieu-me’n fotografies ben fetes a plasticalavinia@gmail.com.

Podeu també fer suggeriments i deixar comentaris aquí sota.Salut i bona feina!!!ACTIVITAT NÚM. 6: EL MISTERI DELS ELECTRODOMÈSTICS.
MUSEU EN QUARENTENA, EL MEQ.


Als de tercer, la quarentena ens va agafar fent un projecte molt i molt engrescador: les mans robòtiques. Com que amb el David havien estat treballant el sistema locomotor, al taller ens vam dedicar a dibuixar, en directe, tot el que teníem al braç, sota la pell. Amb aquest punt de partida, cadascú va imaginar com es podia produir això tan simple de moure els dits de les mans però ara que ja sabíem com funcionava físicament, vam provar amb altres explicacions, algunes de ben esbojarrades!


Teníem a punt, cadascú la seva mà robòtica, molt gran, feta de cartró i amb els mecanismes de moviment gairebé a punt... i ens hauria faltat el temps perquè a sobre, cadascú hi fes la seva interpretació del funcionament. Tranquils, nens i nenes de tercer, que les manotes ens esperen al taller per quan hi tornem!
PROPOSTA

Aquesta proposta consisteix en dibuixar, dibuixar i dibuixar!!! Busqueu per casa qualsevol electrodomèstic que tingueu: una torradora, una batedora, la rentadora, un transistor, l’assecador dels cabells, la cafetera... i dibuixeu-lo, fixant-vos bé primer en la seva forma, després en els seus detalls. Pinteu-lo, si voleu, amb el que tingueu a casa: colors, retoladors, pintura...

I la segona part: torneu-lo a dibuixar, però ara només fixant-vos en el seu contorn, la seva silueta, i imagineu com és el seu interior: què hi passa a dins? com és que funciona? Dibuixeu-ho dins de la silueta. S’admeten TOT tipus d’idees, com més esbojarrades, millor: hi ha personatges minúsculs que mouen coses? com són? hi ha rodes, engranatges, politges, cables, botons? 

Per fer aquests dibuixos, agafeu els papers més grans que tingueu, o n’ajunteu dos amb un cel·lo i proveu de fer-los ben grans, que tingueu prou espai per treballar. I pareu atenció als detalls.Com sempre, si us animeu a fer aquesta activitat, envieu-me fotografies a plasticalavinia@gmail.com. Fem que aquest museu sigui ben gran!!

Que tingueu un bon dimecres!!!

Ens tornem a veure dilluns vinent!El Nico ens ha enviat aquest dibuix de l'interior de la seva torradora: com podeu veure, el pa es torra perquè a cada costat hi ha tres fogueres, amb la seva llenya i tot. Quan la torrada està feta, aquests homenets que hi veieu al fons, són els encarregats que surti disparada pel forat de dalt. Tenen una força descomunal, sent tan petits! Resolt el misteri de la torradora!

El David ens ha enviat aquests dos dibuixos de l'aspiradora, un per fora i l'altre, per dins. Com ens té acostumats amb els seus dibuixos, sempre perfeccionista i buscant els detalls!


Comentaris

Entrades populars