ACTIVITAT 4: FES-ME OMBRA, SISPLAU! MUSEU EN QUARENTENA, EL MEQ.

Benvinguts al Museu En Quarentena, el MEQ

Cada dilluns i cada dimecres, aniré penjant activitats que podeu fer a casa, amb els germans, sols o amb els pares, tothom hi és benvingut!

Recordeu que podeu triar i remenar per fer l’activitat que més us engresqui i que sigueu del curs que sigueu, hi podeu participar.

Per fer una bona catalogació de tot el que aneu fent, envieu-me’n fotografies ben fetes a plasticalavinia@gmail.com.

Podeu també fer suggeriments i deixar comentaris aquí sota.

Salut i bona feina!!!

ACTIVITAT 4: FES-ME OMBRA, SISPLAU!
MUSEU EN QUARENTENA

A la classe de sisè vam parar el curs en el moment que començàvem a treballar en una nova proposta del projecte “postdata” del MACBA que ens ha engrescat des de gairebé l’inici de curs.
      Estàvem immersos en el món dels somnis, i ells mateixos van tenir la idea de concretar el seu treball amb una pel·lícula feta amb ombres xineses.


Segur que d’ombres n’heu fet moltes vegades, amb les mans o amb objectes, així que aquesta proposta de treball serà provar la infinitat de coses que podem fer amb la llum i les ombres.

Us presento dos artistes que han fet obres en aquest sentit: 

    De l’Eulàlia Valldosera, “Culte a la mare” (1996) en que l’obra no són aquests envasos de productes de neteja que veieu, sinó l’ombra que projecten a la paret i les formes que ens suggereixen aquestes ombres. Els més grans, podeu posar en relació el títol, els envasos i la forma de les ombres per reflexionar sobre el que ens està comunicant aquesta artista.    Aquesta altra, és una obra de Christian Boltanski i es titula “Théâtre d’ombres” (1984-1997) i tot i que fa una mica de por, fixeu-vos que treballa amb aquests personatges retallats penjats de fils, de manera que les ombres que fan estan tota l’estona en moviment. A més, ell incorpora sons a aquesta instal·lació, de manera que crea una atmosfera quan s’hi és a dins.

També us deixo un vídeo on surt l’artista parlant de la seva obra, més que res perquè sé que a molts de vosaltres us agrada veure quina cara fan els artistes...


LA PROPOSTA

Penseu en totes les coses que es poden fer amb ombres...

-Només necessiteu una font de llum: un focus del tipus “flexo” que tenim a molts escriptoris o una llanterna (sobretot, si heu d’endollar, sempre amb la supervisió d’un adult. Penseu també que les bombetes generalment s’escalfen i hem vigilar on les posem).
Proveu diferents opcions amb la llum: què passa si la posem més a prop, més lluny, més amunt, arran de terra? Fins i tot podeu provar veure què passa quan posem més d'una font de llum...

-Després, provar diferents superfícies on fer ombra: una paret, un llençol penjat en un cordill...

-Pensar, també, què volem projectar: una forma retallada en cartolina, el vostre cos, algunes plantes que tingueu a casa, eines o estris que tenen forats, objectes transparents... que estigui quiet o en moviment? que hi hagi algun so, acompanyant la imatge? Voleu explicar una història i després representar-la als de casa en una sessió de teatre a l’hora de berenar?


Proveu, descarteu, quedeu-vos amb el que us agradi més... i envieu-me’n una foto, o un vídeo a plasticalavinia@gmail.com.Salut i que tingueu un bon dilluns!


La Rita i la Maria ens fan arribar aquestes fotos meravelloses de les seves ombres. Jo diria que s'ho han passat molt bé!

La Mariona i el Genís sembla que també s'ho han passat bé jugant amb la llum i els objectes:
Comentaris

Entrades populars