dilluns, 7 de gener de 2013

ENTRADA DE NADAL 2012


     Aquest Nadal hem volgut fer un homenatge a Pere Calders amb motiu del centenari del seu naixament. Tots els nostres alumnes van treballar a classe de català l'autor i especialment un conte, el titulat  “Explorador celeste a la deriva” , i al taller de plàstica vam empescar-nos la idea de fer un pessebre a partir de la lectura d'aquest conte. Amb tot de cartró reciclat i unes bones dosis d'imaginació i pintura, els nens van fabricar personatges, escenaris i animals per fer un pessebre com cal i així decorar l'entrada de cara a les dates de Nadal, com acostumem a fer cada any.

      Però tal i com li passa al pessebre de l’Ernest, el protagonista del conte, en el nostre s’hi han infiltrat sis personatges o objectes que no haurien de ser-hi. Hem proposat a tothom qui vingui a veure el pessebre que trobi aquests sis intrusos -alguns de ben difícils!- per jugar una estona i de pas, fer que els visitants es fixin en els detalls del muntatge.

     Els alumnes d’educació infantil van participar en aquest treball col·lectiu fent amb les seves mestres, aquest fons de cel tan estrellat -sense el qual un pessebre no és un pessebre!- i cada curs, des de primer i fins a sisè, s'han dedicat a l'elaboració de les muntanyes, els poblets, els arbres, els personatges, els animals... vaja, un treball fet a 150 mans, aproximadament. I els ha quedat que fa goig!!


5 comentaris:

Família Fábregas i Salazar ha dit...

Sempre sorprenent-nos! I quant de treball al darrera de tot! Sort que tothom hi ha col·laborat!

Us felicito per la feina feta, pel treball col·lectiu de tota l'escola, pel contingut que hi ha al darrera, per les explicacions que ens feu arribar, per recuperar un escriptor nostre que a vegades els oblidem una mica...

Marta.

Per cert, jo no vaig trobar tots els infiltrats.

Marta ha dit...

Gràcies!!! la veritat és que estaven una mica amagats, alguns... teníem: un ànec amb cap de serp, la torre Eiffel dalt d'una muntanya, el Wally!, una capsa de crispetes del cine, un camell amb bràquets a les dents (realment complicat!) i un àngel amb un portàtil consultant el buscador del google...

Família Janué Graell ha dit...

Era absolutament espectacular. Només vaig trobar la torre, el Wally i l'àngel. Les altres tres eren complicades. Però el repte ens va ajudar a gaudir de totes i cadascuna de les figures, i descobrir que la feina en equip dóna molt bons resultats. Gràcies!!!

Marta ha dit...

Doncs ara ja preparem l'entrada de carnaval!! a veure si us agrada també! (no és tan espectacular, però els nens s'hi estan posant de valent!)

Elena Ramos ha dit...

Hola sóc l´Elena de Regalims de colors i vull compartir amb vosaltres aquest premi en el següent enllaç.