divendres, 8 de març de 2013

3r: LES EXPRESSIONS DE LA CARA

        A tercer cada any dediquem molt de temps durant el segon trimestre a treballar aspectes relacionats amb el cos humà, aprofitant que amb la seva tutora, en l'assignatura de medi natural, també ho fan. Un d'aquests és tractar el tema de les emocions i com aquestes les reflectim amb les nostres expressions facials. 
        Primer acostumem a fixar-nos en la nostra pròpia cara o la dels companys quan fem diferents expressions, i poc a poc, ens anem adonant que la posició d'alguns elements concrets defineixen ràpidament el nostre estat d'ànim: les celles, els ulls i la boca tenen molt a veure en les emocions i estats d'ànim que transmetem als altres. Per això, en aquest exercici fem tots els ulls, boques, nassos i celles que ens vinguin de gust. Tot això, damunt de cartró, amb retolador permanent. Un cop està dibuixat, ho retallem i cada nen fa combinacions per veure quines possibilitats té i quantes expressions pot aconseguir amb les seves peces. Un cop triada l'expressió, els nens han agafat un cartró i han fet la forma de la cara, l'han pintat, han pintat el fons...tot en blanc i negre!

        I un cop sec, enganxem les parts de la cara allà on van cadscuna i... voilà!! ja tenim la nostra expressió facial!dilluns, 4 de març de 2013

PORTES OBERTES


      La setmana passada, aprofitant que el dimecres a la tarda hi havia jornada de portes obertes a l'escola, vam guarnir l'entrada amb un tastet de treballs de diferents cursos. D'aquesta manera vam voler ensenyar als futurs pares dels nens que faran p3 el curs vinent, algunes de les coses que fem al taller de plàstica. Us en deixem algunes fotos: