diumenge, 8 de maig de 2011

HANSEL I GRETEL A LAVÍNIA

Finalment aquest migdia tots hem pogut gaudir de l´esplèndid treball dels nostres alumnes de primària en l´exposició que hem organitzat coincidint amb els Encants de Primavera de l' AMPA.

Aquest cop, seguint amb el tema dels contes tradicionals que hem estat treballant durant tot el curs, hem triat el de Hansel i Gretel, ja que ens permetia donar via lliure a la imaginació dels nens en l' elaboració de tots els dolços, pastissos i llaminadures que omplien la casa de la bruixa, treballar amb materials molt diferents, obtenir un resultat plàsticament molt atractiu...

La inauguració ha estat feta pels mateixos Hansel i Gretel i uns ocellets que els anaven menjant les molletes de pa que tiraven a terra, la malèfica bruixa que tenia moltes ganes d' atraure a tothom a casa seva i el narrador que ja ens havia avisat que hi havien uns nens perduts pels encants...
Entrant del pati -on avui hi queia un sol molt brillant- ens trobavem amb un passadís ben fosc. I al fons hem vist dos nens que estaven just a punt de creuar una porta...A mesura que ens hi acostàvem l' olor de canyella s´anava fent més forta. Mireu amb què s' han trobat a dins la caseta de xocolata: hi havia una taula molt ben parada...Unes ombres terrorífiques....les parets cobertes de galetes, gelats, pastissos i llaminadures...A la taula hi havia de tot: bastons de caramel, xocolatines, pastissos de maduixa,caramels i llaminadures penjant del sostre,pastissos per tots els gustos, croissants, bunyols,gelats amb neula, gotets amb batuts i gelat, gominoles, magdalenes i fins i tot una paperina de xurros...També hi havia una safata d' ensaïmades, una de rosquilles,i piruletes gegants.

L' exposició ha estat tot un èxit de públic i tothom ens ha felicitat per aquesta feinada que hem anat fent intermitentment al llarg de tot el curs. Hem de dir també que els nens han quedat molt sorpresos amb el conjunt muntat, ja que -encara que les idees del muntatge van sortir d' ells- no s´imaginaven el resultat de la feina de tants i tants nens posada en escena.
La penombra de la sala, les ombres xineses, les olors i la música han creat un ambient que arrodonia del tot l' escenografia que hem creat amb tanta il.lusió.

No ens podem estar de posar unes quantes fotos dels elements que hi havien sobre la taula perquè els veieu abans que els nens se' ls emportin a casa:
Moltes gràcies a tots els que heu pogut venir a ajudar a muntar l' exposició, als que l' heu vingut a veure i a tots els laviniets i lavinietes que han fet possible l' exposició d' aquest any!! video

dimarts, 3 de maig de 2011

SOM POETES!

Ja fa unes setmanes que amb els nens de 3r i 4t vam fer una sortida a la Fundació Joan Brossa. Havíem vist a la classe algunes de les seves poesies visuals i dels seus poemes objecte, així que quan la Gisela ens va rebre ja teníem una idea de l'obra d'aquest poeta tan peculiar.

De la mà d'ella vam conèixer una mica la seva vida i de la seva manera de treballar. Vam veure algunes de les seves obres en viu, vam conèixer la seva afició a la màgia i l'espectacle, a la pintura i a la poesia.

D'una jaqueta plena de butxaques en van sortir tot de coses que ens van anar donant pistes per interpretar la seva obra, molt lligada al moment històric que va viure Joan Brossa i que ens van anar descobrint tot el seu univers.

La visita va engrescar molt als nens, als que vam proposar ja un cop al taller, un exercici en el que s'havia de treballar la poesia i la imatge a l'hora.

A tercer vam donar via lliure a la creativitat de cadascú: triant un tema d'entrada i treballant imatge i paraula per construir cadascú el seu cartell.
Van fer una bona feina amb tot de recursos que els vam posar a les mans, i que van saber aprofitar d'allò més bé:A quart vam proposar treballar a partir de l'abecedari. A cada nen li va tocar una lletra i a partir d'aquí en van fer rodolins. Els cartells junts conformen un gran poema sobre l'abecedari. Molt molt bonic i amb uns versos molt ben trobats.Tots aquests treballs els podeu veure des del dia de Sant Jordi penjats a l'entrada de l'escola. Aviat us penjarem més fotos del vestíbul amb tots els treballs.