dijous, 27 de gener de 2011

PAUL KLEE I LA GEOMETRIA A 2n

Triangles, rectangles, quadrats i circumferències. Partint de la visualització i comentari de l´obra del pintor Paul Klee, els nens de segon han fet una sèrie de paisatges utilitzant aquests elements. D´aquesta manera també hem pogut treballar la motricitat fina, agafant el pinzell i intentant fer unes figures amb pintura que tinguéssin les vores ben rectes i també retallant-les amb molta concentració. Després ho hem posat tot sobre un fons que prèviament havien fet, decidint cadascú quina era la composició més adequada a la idea que tenien.


dimarts, 25 de gener de 2011

PARAIGÜES PER LA PAU A 5è

Per segon any consecutiu, Lavínia participarà a l´activitat que organitza el Centre de Recursos Pedagògics de Les Corts amb motiu de la celebració del "Dia per la Pau". Hi trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Com que un altre cop ens han tocat els paraigües de color blau intens, hem pensat de pintar-los d´una manera que quedés bé, comptant que ja partíem d´un fons de color difícil, i que ens permetés aprofitar-los el màxim possible els dies de pluja. I hem decidit que un bon material és el retolador permanent (en aquest cas de color blanc i platejat, perquè es vegi bé el missatge sobre el fons). Això, afegit al fet que els alumnes de cinquè han projectat bé els seus treballs sobre paper abans de posar-se amb el paraigües, fa que els resultats, de moment, siguin del tot acceptables.

Aquí us els poso dibuixant els paraigües amb guix i començant amb els retoladors:
ELS PUNTS DE VISTA. 1r

Amb una cadira de tota la vida hem explicat avui què és el punt de vista als nens de primer. Un cop contrastades totes les opinions i fetes totes les puntualitzacions al tema, han estat una bona estona dibuixant diferents punts de vista de la cadira.
Després han pintat els dibuixos i els han retallat. I per fer més gràfic el tema que havíem estat treballant, hem fet uns cubs de paper per poder enganxar cada dibuix allà on li corresponia. Amb les imatges, no calen més paraules...