diumenge, 26 de desembre de 2010

MÉS FOTOS DE NADAL

A les escenes els hem afegit un breu text en el que es va explicant el conte.

Es tracta de la història del senyor Scrooge, un home ric però avar, egoista i malcarat que no pensava mai en els altres.Fins i tot, la vigília de Nadal, quan el seu nebot el convida a dinar l´endemà a casa seva, el senyor Scrooge declina la invitació de males maneres perquè no entén quin sentit té celebrar el Nadal.Aquella nit, quan arriba a casa seva, se li apareix l´espectre de Jacob Marley, el seu soci mort fa uns anys, que li vol fer entendre que la seva actitud no és correcta. Li anuncia que el visitaran tres esperits: el dels nadals passats, el del Nadal present i el del Nadal futur.Però el senyor Scrooge no li fa cas i es posa a dormir...I aleshores, el visita el primer esperit:
I li fa veure com eren els seus nadals passats, amb la seva germana o durant la seva joventut, I com, poc a poc, es va tornant una persona esquerpa que només viu per acumular diners.Seguidament, apareix l´esperit del Nadal present......que el porta al dinar de Nadal que celebra el seu nebot a casa seva i on aquest, tot i que els altres convidats no parlen gaire bé del seu oncle, no dubta a defensar-lo.I finalment, apareix l´esperit del Nadal futur.Aquest el porta a visitar la seva pròpia tomba i li explica que ningú no el trobarà a faltar quan mori a causa de la seva actitud.El senyor Scrooge l´endemà al matí quan es va llevar, va reflexionar sobre els fets viscuts durant l´aparició dels fantasmes i va decidir canviar la seva manera de fer, adonant-se com n´és d´important estimar i ser estimat.I aquí el teniu, feliç i content, donant el bon Nadal a tothom!I aquí us deixem també unes vistes més generals del muntatge. Les lletres han estat fetes pels nens de p5 i pintades pels de p3. I els de p4 es van afegir a aquesta decoració fent uns cristalls de neu que acaben d´ambientar el conte (i que estan molt ben fets!!).
diumenge, 19 de desembre de 2010

ENTRADA DE NADAL (i 2)


Compartim una primera foto de tal i com ha quedat l'entrada, a espera dels detalls que hi afegiran els d'educació infantil i de tenir una mica de temps per fer un reportatge més extens.

Per il.lustrar el "Conte de Nadal" de Charles Dickens, ens vam fixar en la tècnica que fan servir els llibres "pop up", aquells que cada cop que passes pàgina, es desplega un escenari en tres dimensions. Vam proposar de treballar en una mesura gran -no l'habitual d'un llibre- i on cada doble pàgina quedés oberta per mostrar el seu contingut.

Aprofitant, a més, que durant aquest curs l'eix transversal té com a tema els contes, vam treballar aquest text de diferents maneres: els més grans el van llegir;a cicle mitjà van ajudar-se de contes il.lustrats per explicar-lo i als més petits, els de cinquè els van fer una posada en escena perquè poguéssin entendre un conte que va i ve en el temps i que per ells podia ser una mica complicat d'assimilar.
Un cop feta aquesta feina, ens vam posar a projectar dues escenes per grup, de 1r fins a 6è.
I aquest n'és el resultat. Com en totes les decoracions de l'entrada que fem i en la que hi participa tota l'escola, es tracta d'un projecte complexe i lent de dur a terme, donada la dificultat de coordinació i la quantitat d'alumnes que hi intervenen. Però el resultat val la pena i per això la setmana que ve us en penjarem una col.lecció de fotos pels que no pogueu passar per l'escola. Els que ja ho heu fet, notareu que la sensació de profunditat quan ho veiem al natural és ben diferent que el que es pot apreciar a la fotografia, així que us recomanem que ens feu una visita per veure-ho en viu.