dimecres, 27 d’octubre de 2010

PREMIOS CREARTEAmb molta alegria i molt d'orgull us hem de dir que el nostre projecte sobre el Pla Cerdà, que ja us vam anar ensenyant una mica durant el curs passat, ha estat guardonat amb un premi. Es tracta dels Premios Crearte, que concedeixen en col.laboració els ministeris de Cultura i Educació del govern estatal, i que valora el foment de la creativitat en l'ensenyament a educació infantil, primària, especial i secundària de centres finançats amb fons públics.
Vam preparar i treballar el projecte durant el curs passat amb els seus protagonistes, els alumnes de quart: des del novembre i fins a maig, amb alguna interrupció obligada per altres activitats del curs, vam estar immersos en el món de Cerdà i l'eixample, engrescant-nos amb els treballs i disfrutant molt amb la cirereta que va culminar el projecte, la pel.lícula d'animació "L'atac dels ous ferrats".

Aquest premi comporta que el Ministerio de Cultura acrediti l'Escola Lavínia com a "Centro educativo Creativo" i a més, suposa la concessió de 23.000 euros per a la nostra escola.

Com us podeu imaginar estem tots molt satisfets, ja que aquest premi significa un reconeixement extern a la feina que es fa a l'escola i a l'aula de plàstica. Això ens encoratja a seguir pensant, projectant, experimentant i engrescant els nostres alumnes perque la seva formació sigui el més completa i rica possible.

Moltes gràcies, alumnes de quart (ara ja de cinquè) per la dedicació i il.lusió que heu demostrat fent tota aquesta feinada. I moltes gràcies també a tota la gent que ens ha ajudat a que el projecte tirés endavant: a l'equip directiu de l'escola per suggerir la possibilitat de treballar sobre el tema del Pla Cerdà, a la Cèlia Moreno -tutora de quart- que ens va acompanyar durant totes les sessions, al Ramon Espelt de la web anycerda.org, que ens va animar a publicar els exercicis que anàvem fent, a l'Anna González -mare de la Muntsa- i a la Núria Pié, que ens van coure les peces de fang al seu taller, als Dúmbala Canalla, que ens van permetre l'ús de la seva música en la pel.lícula, a l'Artur Lahoz, que va suggerir el curtmetratge a l'"espai internet" del Telenotícies de TV3, i a tots els que van posar el seu granet de sorra en l'experiència.

Podeu revisitar un breu resum del projecte en les entrades que vam publicar durant el curs passat en aquest bloc:

http://plasticalavinia.blogspot.com/2009/11/4t-benvinguts-leixample-pla-cerda-1a.html
http://plasticalavinia.blogspot.com/2010/02/benvinguts-leixample.html
http://plasticalavinia.blogspot.com/2010/05/benvinguts-leixample-pla-cerda-tercera.html
http://plasticalavinia.blogspot.com/2010/06/estrena.html

Moltes felicitats a tots!!

dimarts, 19 d’octubre de 2010

ENS AJUDEU?

dilluns, 18 d’octubre de 2010

EXPRESSIONS FACIALS A 3r

A tercer hem fet un petit treball sobre les expressions facials.
D'entrada hem intentat posar nom a diferents expressions que es poden fer amb els moviments dels músculs de la cara. I després ens hem fixat en quins són els elements d'una cara que canvien més segons quina expressió fem, arribant a la conclusió que els ulls, les celles i la boca són les parts més importants a l'hora de definir un estat concret.

Amb aquestes premises i uns quants esquemes amb diferents combinacions d'ulls, celles i boca, cada nen ha creat un personatge en una situació determinada que es reflecteix a la seva cara. Us en deixem alguns:Per acabar el dibuix, els nens han fet servir carbonet i guix blanc, ja que aviat reprendrem les nostres visites pels carrers de Les Corts a prendre apunts de l´arquitectura del barri i aquests seran els materials amb els quals treballarem.

dimecres, 6 d’octubre de 2010

17a BIENNAL INTERNACIONAL D´ART GRÀFIC PER A NENS I JOVES

L'any 2010 ha estat declarat per l'ONU com l'Any Internacional de la Biodiversitat i amb aquest motiu com a tema, la Galeria i Centre d'Art per a nens de Torun (Polònia) va convocar durant el curs passat la dissetena Biennal d'Art Gràfic per a nens i joves. A l'escola, aprofitant que havíem estat treballant amb tècniques de gravat a primer, ens vam animar a presentar algunes de les estampacions que van fer els nens.
Els treballs presentats havien d'estar fets per nens i joves d'entre 5 i 20 anys i amb qualsevol tècnica d'estampació, així que entràvem a la categoria dels més petits amb els nostres alumnes.

I quina va ser la nostra sorpresa quan vam veure que el 15 de setembre -dia en que es va donar a conèixer la selecció del jurat- els gravats que vam enviar estaven entre els triats per formar part de l'exposició que es farà a partir de la setmana que ve!

De 9474 obres presentades (de 43 països de tot el món), se n'han triat 1193 de 38 països (l'Escola Lavínia ha estat l'única participant de l'estat espanyol), entre els quals estan els gravats de la Sílvia Fàbrega:el de l'Òscar Collado:i el del Nicolàs Cardona:D´entre els escollits s'han atorgat 39 premis, 41 mencions individuals i 2 premis per a col.leccions institucionals.

No cal que us digui que n'estem molt contents i satisfets, especialment la classe de segon, que va posar totes les ganes perquè els treballs sortissin tan bé.

Com que els gravats són molt més bonics al natural del que es veu a les fotos, la setmana que ve tindreu una petita exposició amb els gravats seleccionats a l'entrada de l'escola (sort que en vam fer una tirada curta de cadascun!).

I si voleu consultar més informació, aneu a aquest enllaç:

http://www.galeriadziecka-eduart.pl/portal.php?aid=news&news=12857990434ca3bc83eb86b

(Esperem que un cop inaugurada l´exposició ens en pengin unes quantes fotos a la seva web. Ja us avisarem)

Moltes felicitats, artistes de segon!!!!