dimecres, 23 de juny de 2010

TANQUEM PER VACANCESDoncs fins a Sant Joan hem arribat!

Tornarem al setembre amb energies renovades, nous projectes, el taller net, endreçadet i ben equipat...

Que tingueu un bon estiu!

dijous, 17 de juny de 2010

A QUART NO PAREN

Ja sabeu que els de quart han estat molt enfeinats amb el projecte del Pla Cerdà... però encara han tingut temps de tirar endavant un altre projecte paral.lel. Com cada curs, hem seguit fent aquest treball sobre Alexander Calder que tant ens agrada. De l'agulla d'estendre a un personatge de circ, passant per l'escultura amb filferro.

Us deixem unes imatges perquè veieu les coses que han sortit aquest any:

Unes ballarines amb molts lluentons:Un hipnotitzador que fa por:Un mag molt simpàtic:i la dona barbuda (i déu-n'hi dó quina barba!):

I UNA MÉS DE MONDRIAN

Amb molt d'humor i enginy els de sisè han tancat el curs amb un últim exercici encara sobre Mondrian. Vam veure en mirar els seus quadres, que aquesta estètica tan peculiar havia estat aprofitada per dissenyadors o arquitectes per aplicar-la a les seves creacions. Ara els hem demanat als alumnes que s'inventéssin una aplicació. I han sortit coses tan curioses com aquestes (amb nom incorporat):1r. ÚLTIMES TAPES D'ÀLBUM

Arribem ja a les últimes classes! A primer, hem aprofitat el tema dels insectes per fer unes tapes d'àlbum amb moltes potes, antenes, ales i sobretot, detalls:

dimecres, 9 de juny de 2010

GIRA-SOLS A TERCER

Sense més comentaris, uns gira-sols pintats del natural que fan de tapa d'àlbum per aquest trimestre.
dilluns, 7 de juny de 2010

ESTRENA!!!

I finalment, l´estrena de la pel.lícula!
Aquest matí han anat passant els grups de l´escola per veure la pel.lícula de quart. La Berta Martínez i el Pol han fet una petita presentació abans de cada passi (improvisada i estupenda en els dos casos) i després de molts aplaudiments, hem obert un torn de paraules perquè els nens preguntéssin tot de coses als autors.

Hem tingut moltes visites, tant al blog com al Youtube, on tenim penjat el curtmetratge. Moltíssimes gràcies a tots: per la bona feina del curs de quart i per tots els que ens deixeu missatges i comentaris d´admiració.
dimarts, 1 de juny de 2010

INSECTES A PRIMER

Ja haureu anat veient que els nostres alumnes de primer tenen una imaginació i una traça fora de mida. Aquest cop els hem proposat un exercici sobre inesctes, ara que comencen a sortir per tot arreu...
Aprofitant aquesta nova eina que tenim, la pissarra digital, ens vam dedicar una bona estona a veure insectes d´allò més extraordinaris -alguns fastigosos, uns altres de colors espectaculars, alguns ben estranys com la papallona d´ales transparents...- i parlar de les seves característiques més remarcables. La simetria, el nombre de potes, les antenes, ales o aletes, pinces, cues... en tot ens hi vam fixar. I sobretot, en els detalls. Vistos de molt a prop, els insectes tenen ratlletes, zigs-zags, topets, formes estranyes que volen semblar ulls enormes, colors metàl.lics, taquetes, etc. etc.

I tot això ells ho van interpretar inventant-se quatre insectes amb tot luxe de detalls. Vam demanar per la setmana següent que tots portéssin materials diversos per fer un d´aquests insectes inventats amb collage, i això n´és el resultat. N´estem molt contents, tant, que en farem una tapa de l´àlbum del tercer trimestre no apta per aracnofobis...