dimecres, 24 de març de 2010

TINC POR

Abans d'anar-nos-en de vacances vam fer un petit experiment a tercer. A partir d'un magnífic llibre-disc de Marc Parrot amb il.lustracions d'Eva Armisén acabat de publicar (Què m'està passant?) vam proposar als nens un exercici d'emocions.

Vam començar presentant els autors -al Marc Parrot ja el coneixíen gràcies a les seves aparicions a la tele i per les cançons que ha fet pel Club Supertres- i mirant el llibre: cadascuna de les cançons ens parla d'una emoció que els nens identifiquen ràpidament i de la que cadascú en pot explicar una experiència.
Amb compte de no ensenyar les il.lustracions de la cançó que havíem triat per fer l'exercici, vam comentar els dibuixos i els temes dels poemes.

I després, vam copiar la cançó escollida a la pissarra perquè tots la poguéssin llegir bé i seguir-la quan vam posar el disc. La vam escoltar una, dues, tres vegades. La vam llegir i vam comentar el tema: tinc por. Les imatges de cada vers, com s'hi adequava de bé la música, el so, els efectes, la veu, amb el tema...I, caram si en van sortir de coses...

La proposta era que a partir de tot el que s'havia parlat i de l'experiència que cadascú tenia de la por, es fes la il.lustració que acompanyés la cançó.


I mentre els nens treballaven, la vam tornar a escoltar. Un altre cop, un altre, fins que ja començaven a saber-ne la lletra i la tonada...absolutament incansables.Sort que quan ja vam tenir l'ambient creat i cadascú amb la feina engegada, vam decidir escoltar també les altres cançons del disc...Finalment, alguns dels resultats:


I per acabar, el que havien estat esperant durant les dues sessions que va durar l'exercici: veure les dues pàgines corresponents a la cançó i comprovar que hi havien alguns trets que tant la il.lustradora com ells tenien en comú.


I per acabar de fer-ho rodó, us proposem que escolteu la cançó i us llegiu la lletra amb atenció aquí.

dilluns, 22 de març de 2010

OCELLS A 1R

Ja fa un parell de sessions que a 1r estem fent un treball sobre ocells.

D´entrada vam demanar que cadascú dibuixés un ocell en un paper. Després d´una estona de dedicació, els vam posar en comú: el resultat no va ser gens menyspreable. Lluny del típic dibuix esquemàtic, cadascú va fer a la seva manera un ocell, demostrant una percepció fina, ja que fora dels que tenen ocells a casa, és difícil interioritzar la forma d´un animal tan volàtil.

Acte seguit, vam repartir cinquanta fotografies d´ocells de tota mena, de tot el món, de tots els hàbitats. Amb plomes de tots colors, taques, taquetes, potes llargues, menudes, amb urpes, becs amb forma de ganxo, prims com una agulla... i vam comentar amb ajut de la intuïció dels nens, per què servien aquests atributs tan diferents d´un ocell a l´altre.

Amb aquestes imatges, cadascú va polir el seu dibuix, incorporant detalls i elements de forma arbitrària. I finalment, l´han pintat avui amb llapis de colors. Aquí us en deixem unes fotos del procés i dels primers que s´han acabat:

PORTA DEL TALLERAvui hem muntat una petita decoració a la porta del taller, amb una col.lecció d´ocells que van fer la setmana passada els de cinquè. Ens ha quedat molt primaveral, ara falta veure si la primavera arriba de veritat a Les Corts...

dilluns, 15 de març de 2010

6è: ANIMALS DE FANG

Els alumnes de sisè van documentar-se amb fotos i dibuixos sobre un animal que prèviament van escollir. La missió aquest cop era modelar amb un tros de fang aquest animal, estudiant bé els volums, detalls, formes i proporcions. Se'n van sortir prou bé, i sense massa ajuda. Sembla que ja comencen a espavilar-se bé tots solets:
Com que aquest cop no vam coure les peces, vam optar per donar-los un acabat diferent, que amagués la seva fragilitat. I per això els hem pintat amb la pintura que es fa servir per pintar metall. Si no ens ho mirem amb lupa, semblen realment de fundició... sempre s'aprenen trucs nous!


L'ós panda del Guillem:
El rinoceront del Joel:


El gat de l'Aina:

El cap d'àliga de la Gemma:O el pingüí de l'Enric: