diumenge, 27 de desembre de 2009

L´ENTRADA IL.LUMINADA


Així de màgica ens han quedat les casetes de l´entrada amb els llumets posats al darrera.

Que acabeu de passar unes bones festes!!!

dijous, 17 de desembre de 2009

DE CELS I ESTRELLES (i 2)

Aquest any ens hem proposat treure una mica la decoració de Nadal al carrer. La veritat és que tenim una façana poc agraïda per exposar-hi coses, però tot i la reixa finalment fa força efecte.

Vam retallar estrelles de paper, seguint amb el tema. Des de primer fins a sisè en van arribar a fer tantes, que ens van omplir tota la paret:
Aquí en teniu uns quants de tercer en ple muntatge:I així és com ens ha quedat:Per la decoració que havíem preparat pel vestíbul ja teníem un cel ben estrellat. Però hi faltava fer una mica de paisatge per donar-li dimensió al cel. Així que els de segon es van posar mans a l´obra i amb uns quants cartrons van fer uns quants turons amb tots els verds imaginables i cims nevats:S´hi van afegir també els de primer, acabant unes casetes que havíem d´enganxar a les muntanyes i fent-ne vint-i-cinc més de noves. Aquí els veureu en procés:

La veritat és que els bastonets de les orelles -que mai s´han de ficar dins les orelles!- ens donen molt de joc a l´hora de pintar...
Aquestes són unes quantes de les cases un cop acabades:I entre tots, que va ser una feina més llarga i entretinguda, vam fer unes cases més grans amb caixes de cartró. Les van retallar, pintar i guarnir amb papers de seda i robes per poder-hi posar llums a dins:
Així és com van quedar:I enllestit tot, a muntar s´ha dit!!I per acabar, vam escriure el poema de l´Apel.les Mestres que ens havia servit de punt d´inici, mentre el parvulari ja va penjant també les estrelles que ens han fet per l´ocasió.Això és tot. N´hem quedat molt contents i l´entrada fa molt de goig.

Que tingueu un Bon Nadal!!

dilluns, 7 de desembre de 2009

DE CELS I ESTRELLES

Estem preparant amb tots els cursos la decoració de l´entrada per Nadal. Ja veieu que aquest any ens hem inspirat amb els cels estrellats d´hivern...

Hem partit de dos poemes que parlen d´aquest tema. El primer de Joana Raspall, titulat "Ofrena":

L´aigua clara del llac
reflecteix una estrella.
De la llum argentada,
goso prendre´n un bri.
Us el dono a vosaltres
i entendreu que us estimo.

Millor que amb llum d´estel
no us ho sabria dir.
El segon, "Les estrelles", d´Aple.les Mestres:


El cel és un camp
ple de meravelles;
l´ha llaurat el Sol,
la Lluna és qui el sembra.
La llavor que hi cau
tot seguit arrela;
arrela i floreix,
cada flor una estrella.

Quan apunta el Sol,
les flors es repleguen;
quan el Sol se pon,
totes s´esbandeixen.
Des de dalt del cel
guaiten la terra;
cada infant que dorm
una estrella el vetlla
Durant una setmana, tots els nens han anat passant pel taller a pintar estrelles en aquests papers enormes. N´han sortit de totes menes i de tots colors. Aquesta setmana farem els últims detalls i així ja ho tindrem tot a punt per penjar a l´entrada. Us penjarem més fotos pels que no us pogueu acostar fins a l´escola.