dijous, 29 d’octubre de 2009

1r: LES TORTUGUES

Al pis de baix, amb els de primer i segon, fem cada inici de curs el mural de la porta. Un cop cada curs ha triat el nom de la seva classe, es tracta de deixar-ho ben clar a tothom qui hi passi pel davant.
A primer aquest any han triat el nom de tortugues. N´hem vist -en foto i al natural-, n´hem dibuixat i hem practicat molt. Al final, ens hem posat d´acord per fer un mural de tortugues marines i amb totes les tortugues juntes, ja tenim l´escena a punt per penjar a la porta.


dimecres, 28 d’octubre de 2009

5è: EXPOSICIÓ FRUITS DE TARDOR

Avui us presentem una feina que a cinquè ens ha portat de cap durant unes quantes setmanes. Vam començar amb la idea de treballar sobre els fruits de tardor i la cosa es va anar complicant. La idea era proposar una exposició en què s´hagués treballat des de l`àrea de català i la de plàstica amb el tema dels fruits de tardor.

Vam fer d´entrada, dues aproximacions a les fruites, partint dels models naturals, treballant primer les formes i després els colors. Primer amb les fruites senceres i després amb les fruites obertes:Mentrestant, amb l´Elvira ja anaven buscant o inventant poemes, cançons, dites o refranys que continguéssin el nom d´aquests fruits. De manera que quan ja haviem acabat amb aquesta primera part, vam proposar una sessió amb imatges on vam veure i parlar sobre el tema de la natura morta, per una banda, i el recurs del collage, per l´altra.

La proposta de feina final va ser la de crear una natura morta amb la tècnica del collage, on hi apareguéssin una frase, un vers, d´un dels textos que s´havien trobat.

I aprofitant que avui venien els pares a la reunió amb la tutora, hem muntat l´exposició. Hi havia tant de material que ho hem repartit entre el passadís de dalt,


...i l´entrada de baix, per on hem deixat els collages, ben emmarcats i intercalats entre els textos:

dijous, 22 d’octubre de 2009

2n: ELS COLORS DE LA TARDOR

Aquest dimecres, a segon vam començar amb els colors de la tardor, ara que sembla que ja es posa a ploure i a fer una mica de fred. Amb els colors bàsics d´entrada vam experimentar les barreges de dos en dos. Tots tenim al cap que les fulles són verdes, o grogues, o vermelles... però fent aquestes barreges els colors ens quedaven massa cridaners, poc tardorals, comparats amb totes les fulles que teniem per sobre les taules. Què passa, doncs? què li hem de fer al taronja perquè sembli el color d´una fulla de tardor? Finalment algú va tenir una idea: barregem-hi el tercer color!!! És clar, de cop ens van sortir unes gammes gairebé infinites de tots els colors de la tardor. I ja els teniu fent barreges, barreges i rodonetes en els papers...a veure qui en troba més...

Un cop acabades les proves hem proposat que d´entre les fulles que tenien a les taules en triéssin una que tingués el color d´una de les taques que havien pintat. I tots vint-i-cinc n´han trobat, com a mínim, una (fins a sis fulles hem trobat amb colors coincidents en un mateix full).

I amb això...la setmana que ve començarem una sessió entretinguda i màgica de gravat. No us ho perdeu!!
dissabte, 10 d’octubre de 2009

EL CAPGRÒS DE LAVÍNIA

Durant gran part del curs passat vam estar confeccionant un capgròs per l´escola amb el grup de 3r. Com que l´havíem de treure a passejar per la Festa Major de Les Corts (que és a l´octubre, és a dir aquest cap de setmana) , no hi havia massa pressa per tenir-lo acabat. Així que ens vam entretenir una mica, perquè li hem de fer la parella i encara no l´hem començat...

Al principi només teniem una gran bola de paper encolat. Aquí veieu la Muntsa emprovant-se´l i la Maria, petant-se de riure:Poc a poc, li van anar sortint ulls, nas, boca i orelles. Tot ben encolat i els nens ben empastifats, vam anar modelant el que havia de ser -finalment es van decidir- el masover del mas de Can Vinyals de les Corts.Amb cartró pedra li vam fer la barretina i el vam anar reforçant perquè quedés dur i no pesés gaire:I finalment, vam començar a pintar-lo. Els ulls li han quedat una mica sortits, però resulta molt graciós. Aquí veieu el procés de pintat:Aquesta setmana passada, aprofitant que els de cicle mitjà eren de colònies, li he acabat de fer els detalls i l´he envernissat. Li vaig fer les fotos amb el vernís moll, o sigui que un cop sec, no ha quedat tan lluent. Pròximament veureu les fotos del nostre personatge en acció, ja que finalment va sortir al carrer dijous passat.


dimarts, 6 d’octubre de 2009

AVUI SORTIM A KIREEI!
Ja fa uns quants dies que des de la web kireei.com es van posar en contacte amb nosaltres, interessant-se per la feina que fem a l'escola. I ens van proposar dedicar-nos una entrada amb les imatges del treball sobre Alexander Calder que van fer els alumnes de 4t durant el curs passat. Avui l'hem pogut veure publicada, passeu-hi, que n'estem cofois!
http://www.kireei.com/index.php?p=1&id=879.

Moltes gràcies, kireei!!