diumenge, 22 de març de 2009

MANS DE FANG A 5è

Durant algunes sessions, a cinquè hem treballat el modelat amb fang. Hem pres com a model un puny, cadascú el seu, així teniem el referent ben a mà.

Hem començat encaixant, igualment com faríem amb un dibuix. Després, poc a poc, anem entrant en detalls, modelant amb els dits i amb les eines que tenim al taller, també aprenent algunes tècniques com el cosit o la manera de conservar la humitat del fang d´una sessió a l´altra.

El modelat amb fang és de vegades una mica difícil de dominar, però se n´han sortit prou bé...
MONOTIPS A 6è

I aquí teniu uns quants monotpis dels que han fet els alumnes de sisè. Com que ja entrem a la primavera, hem triat el tema de les flors, reals o inventades.

La tècnica ha estat entesa i dominada ràpidament per tots, de manera que amb dues sessions cadascú ha acabat amb cinc o sis monotips estampats correctament, dels quals hem triat el millor per muntar a la tapa de l´àlbum del segon trimestre. Hem treballat la tècnica d´impressió, la barreja de colors, la composició i el traç directe amb pinzell, ja que no es partia de cap dibuix inicial.

dijous, 12 de març de 2009

MONOTIPS A 3r

Aquesta setmana hem fet monotips. A 3r i també a 6è, tot i que ara només posarem les fotos dels experiments que han fet els més petits.Un monotip és una tècnica de reproducció d´imatges una mica peculiar: sobre d´una superfície gens porosa -en el nostre cas, un vidre- es pinta, s´hi fan marques, s´hi dibuixa... i després s´estampa en un paper. Però com que el seu nom és monotip, resulta que només es pot estampar una vegada. Els nens s´ho han passat d´allò més bé experimentant les coses que es poden fer amb aquesta tècnica: què passa si hi posem massa pintura, massa aigualida o massa seca, quins efectes es creen quan aixafem el paper contra el vidre, etc. etc. Per això, amb una hora i mitja ens ha donat temps d´empaperar tot el terra de davant del taller de plàstica: