dijous, 19 de febrer de 2009

DECORACIÓ DE L´ENTRADA: CARNESTOLTES!

Us deixem una foto pels qui no podeu passar per l´escola a veure-ho en viu. Ja veieu que la cosa ha anat de màscares i antifaços:I afegim dues imatges més amb els treballs de parvulari ja penjats. A Educació Infantil tenen molta cura treballant la plàstica. Un dia passaré per les seves aules amb la càmera per posar també al nostre bloc totes les meravelles que fan els més petits (i les seves mestres!).


dijous, 12 de febrer de 2009

2n: ELS QUADRETS A DINS LA CARA

Seguint amb els temes de la geometria, la pintura, Paul Klee, els retrats i les màscares de segon, se´ns ha acudit fer un pas més en l´exercici que us ensenyàvem l´altre dia. Aprofitant que aviat serà carnestoltes, es va proposar als nens de fer una màscara seguint el fil del fons que li van fer a l´autorretrat. Ara, però, els quadrets entren a dins la cara i ens hem d´espavilar per reduir tots els seus elements a aquestes figures geomètriques.

És un exercici que permet treballar molts conceptes i habilitats: interpretació de les formes de la cara, retrat-màscara, barreges i combinacions de colors, tècnica del treball amb témpera, habilitat amb el pinzell, referents en el món de l´art, quadrats i rectangles... fixeu-vos com els nens de segon no han tingut cap dubte a l´hora de posar-se a la feina:dimecres, 4 de febrer de 2009

6è: EXERCICI DE VOLUM

Proposem una cosa que de tan senzilla ha resultat complicada de solucionar: passar d´un pla a una forma volumètrica. Hem armat els alumnes amb un paper, tisores, cel.lo i grapadora.

Ens hem adonat que és dificil no començar a fer talls i més talls, plegar, doblegar, enganxar i grapar. És difícil quedar-se amb dos talls i dos plecs per solucionar l´exercici. I també ens hem adonat que és difícil intentar treballar només amb una forma, sense necessitat que aquesta representi alguna cosa reconeixible, o algun joc de plecs que ja teníem après (vaixells, barrets, ocellets...). Durant dues sessions, els de sisè s´han barallat amb paper per reciclar i finalment, hem aconseguit uns resultats prou acceptables...